even when you're sleeping, keep your eyes open

it all started when he met a woman

Posted on: 2011. július 3. vasárnap

Most néztem meg ‘Az utazó’ c. 2010-es filmet, amiben (ahogy a képen is látszik) Angelina Jolie és Johnny Depp szerepel. A filmnézés nem volt betervezve, csupán anya ezt kezdte el nézni, miközben reggeliztem, és úgy gondoltam, megnézem vele együtt. Bevallom, hogy még egy Angelina Jolie-s filmet nem láttam, de még csak Johnny Deppeset sem a Charlie, és a csokigyáron kívül (eh, tudom), úgyhogy nagyon semmi elvárásom nem volt tőlük. Nekem először le sem esett, hogy Johnny Depp játssza a vonatos pasast, hasonlított rá, gondoltam, hogy lehet ő az, de nem győződtem meg róla. Aztán elmondtam anyának, hogy hasonlít rá, mire ő elárulta, hogy azért, mert tényleg ő az.
A filmben adott egy nő, Elise Clifton-Ward (Angelina Jolie), aki békésen kávézgat az egyik velencei kávézóban, miközben ügynökök figyelik minden lépését. Kiderül, hogy Elise-n keresztül akarnak elkapni egy bűnözőt, Alexander Pearce-t, aki rengeteg pénzt csórt el egy orosz maffiától. A nő levelet kap Alexandertől, amiben a férfi azt parancsolja Elise-nek, hogy üljön fel egy vonatra, és keressen magának egy férfit, aki hasonlít rá. Igen, Elise és Alexander szeretők – úgyhogy Elise fogja magát, és úgy tesz, ahogy a férfi parancsolta. A vonaton jön a képbe Frank Tupelo (Johnny Depp), Elise ugyanis őt szemeli ki magának. Egy darabig sikerül megtéveszteniük az ügynököket, s pont itt kezdődnek a gondok. Elkezdenek vadászni Frankre, akinek immár védenie kell a saját életét.
Nem akarom leírni az egész filmet, ezért a véleményemmel folytatom tovább. Körülbelül a film feléig másra nem igazán gondoltam, csakhogy milyen szép nő ez a Jolie. Annyira nem történt semmi, hogy nem igazán tudtam élvezni, már gondoltam arra is, hogy inkább abbahagyom, és feljövök. De aztán mégis ott maradtam. A kezdést szerintem túlnyújtották, ráadásul Elise és Frank kapcsolatát nem dolgozták ki teljesen. Olyan semmilyennek tűnt, nyilvánvaló volt, hogy Frank már az elején belezúgott Elise-be, de a nő semmi viszonzást nem mutatott, attól függetlenül, hogy viszonylag az elején jól lesmárolta a matektanárt (ó, igen, merthogy a drága Frank bizony matektanár volt). De ez persze csakis az ügynökök megtévesztésére történt meg. Igazából nem tudom, milyen filmnek akarják beállítani Az utazó-t, mert a port.hu-n thrillernek, IMDb-n pedig akció, dráma, és romantikus filmnek írják. A thrillerrel az a baj, hogy közel sem izgultam Az utazó-n annyira, mint kellett volna, dráma nem nagyon volt benne, romantika pedig akart volna lenni, de nem sikerült. Nyilvánvaló volt, hogy romantikusnak akarták beállítani a két főszereplőt/kapcsolatukat, de amíg Franken néha látszott is a szerelem, addig Elise-n egyáltalán nem, csak az utolsó (előtti), széfes jelenetben. Kínosnak éreztem, ahogy Frank próbál Elise kegyeibe férkőzni, mert annyira… lenézőnek és nemtörődömnek tűnt Elise.
Aztán jött a vége, amikor is… na igen, bevallom, egy kissé meglepődtem. Nem számítottam rá. Anya nagyot nevetett persze, mert ő gondolta, hogy ez lesz, és bár a film nagyon kiszámítható volt, erre egyáltalán nem gondoltam. Viszont tetszett a vége, ez kissé javított is a filmen, szerintem. Mindenesetre olyanoknak nem ajánlom, akik egy jó kis izgalmas, vagy romantikus filmet szeretnének, mert akkor nem fog nekik tetszeni. Számomra így vasárnap reggelre megfelelt, de nem valószínű, hogy többször meg fogom nézni a filmet.

Összesítve: 6/10

(Megj.: a film egy remake a 2005-ös francia Anthony Zimmer filmből)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

Twitter frissítések

%d blogger ezt kedveli: