even when you're sleeping, keep your eyes open

flower, gleam and glow

Posted on: 2011. augusztus 4. csütörtök

Hát helló! Elég régóta nem írtam már ide, részben kedvhiány, részben témahiány, részben nyaralás miatt. (Habár azt az egy hetet nevezhetnénk akár telelésnek is.) Erről kicsit bővebben: júli 23-án lementünk Balcsira egy hétre, abban a reményben, hogy na, akkor majd most fürdünk egy jót végre, nem csak a medencében, hanem a magyar tengerben is, juhuuu! Hát… a nagy frászt. Igazából be sem tettük a lábunkat a tóba. Azt hiszem, mindenki tudja, miért… ó, igen. A drágalátos időjárás. Pedig mennyire, de mennyire reménykedtünk abban, hogy majd jobbra fordul az idő! Igazából, múlt hét szerdán egész napos idő volt, meg is örültünk, hogy na, akkor az utolsó nap majd jót pancsolunk, de na hja, csütörtök reggel szakadó esőre ébredtünk. Úgyhogy a tervezett pénteki indulásnál egy nappal korábban hazamentünk. Végül is fürödtünk, mert Siófokon elmentünk valami Galerius fürdőbe, de kész röhej, hogy ott voltunk Balaton mellett, és még külön azért kellett fizetnünk, hogy fürödni tudjunk… ehh, na igen. Végül is mindegy, annyira én nem bánom, csak azt, hogy anya fölöslegesen költött el több tízezer forintot, egy ilyen satnya nyaralásra. Azért annak örülök, hogy kánikula már nem nagyon van, mert azt nagyon nem bírtam.
És ha már nyaralás, akkor el is érkeztünk a bejegyzés lényegéhez. Elárulom ennek a kis nyaralásnak a fénypontját: KERTMOZI. Bizony, bizony, mint a régi szép időkben, elmentünk kedden megnézni az Aranyhaj és a nagy gubancot. Azóta pedig elég sokat fangörlösködöm a mese miatt. Röviden a történet: gondolom, mindenki ismeri Rapunzel meséjét, akár így, akár úgy, de tényleg mindenki hallott már a több méter hosszú hajú lányról, aki egy toronyba zárva élte életét egészen kamaszkora végéig, vagy valahogy így. Aranyhajnak is hasonló a története, de persze kicsit más plottal. Az ország terhes királynéja súlyosan beteg lesz, mire a katonák parancsot kapnak, hogy keressék meg a különleges varázserővel bíró arany virágot az erdőben, amit azonban egy öreg boszorka rejt el mindig magának, és ő is használja, mint örök fiatalságának forrásaként. A virág ugyanis, ha énekelnek neki, megmutatja varázsát. Egy szerencsétlen ‘baleset’ következtében azonban a katonák mégis megtalálják a virágot, gyógyszert készítenek belőle, és a királyné meg is gyógyul tőle. Aztán megszületik Aranyhaj – akiről szintén kiderül, hogy a haja varázserővel bír, minek következtében a gonosz boszorka elrabolja a kislányt, és egy toronyba zárja, ahol egészen 18 éves koráig neveli. Innentől kezdődnek a bonyodalmak.
Személy szerint semmi elvárásom nem volt a mesével kapcsolatban, mert tudom, hogy az igazi, jó mesék ideje már lejárt, és csak … hogy mondjam, ‘mai gyerekek számára’ kompatibilis és gagyi, összecsapott meséket csinálnak. Az Aranyhaj azonban egyáltalán nem ilyen volt. Teljességgel elvarázsolt, annyira valódinak tűntek a karakterek, annyira hitelesnek. Marha jó poénokat is hallhattunk, természetesen a vicces részeket Max lovacskánk vitte a hátán, na meg Eugén/Flynn. A romantikus szál is nagyon jól fel volt építve, csodás dalokat is hallhattunk, sőt, a két főszereplő magyarhangja tökéletesen el lett találva! Rég láttam ilyen jó mesét (ha azt nem számítjuk bele, hogy havonat minimum egyszer megnézem a 2003-as Mackótestvért), és bár már kétszer láttam, még jó sokszor tervezem megnézni. (Ja, és legjobb barátnőmet, debby drágámat is rávettem, úgyhogy ha majd átjön, együtt megnézzük <3). Egy szó, mint száz, csodálatos mese, és nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki ha csak egy kicsit is, de még mindig gyereknek érzi magát, és szereti a meséket.
A videó, amit alább láthattok, egy fanvideó, és mind a videó, mind pedig a dal benne csodálatos, érdemes meghallgatni, mert a legújabbb kedvenc dalommá nőtte ki magát. cheers xoxo

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

Twitter frissítések

%d blogger ezt szereti: