even when you're sleeping, keep your eyes open

kedvenc otp-k

Posted on: 2011. augusztus 6. szombat

Gondoltam, fellendítem egy kicsit eme szerény blog életét, és olyan dolgokat írok, amik talán mást is érdekelnek xD. Így hát belekezdek egy ‘kedvenc otp-im’ challenge-be. OTP = One True Pairing, nevezhetjük akár shippingnek, párnak, stb. Minden bejegyzésben egy OTPről fogok írni, hogy miért szeretem őket, mit szeretek bennük külön-külön a legjobban, melyik a kedvenc pillanatom, stb. A párosokat NEM sorrendben írom, mivel attól tartok, soha nem tudnám sorba rakni őket. Rengeteg embert shippelek egyébként, de ide most tényleg azok kerülnek csak, akiket IMÁDOK. (ELŐRE FIGYELMEZTETEK MINDENKIT: LEHETNEK SPOILERES TARTALMAK!)

otp one – Peeta Mellark & Katniss Everdeen (The Hunger Games/Az éhezők viadala)
Miért szeretem őket együtt? Azt hiszem, van egy egyértelmű oka: mert a könyv két főszereplője, és (remélhetőleg) a szerző is őket akarja összehozni. Ám nem csak emiatt szeretem őket; Peeta halálosan bele van esve Katnissbe, és ezt nem fél kimutatni sem. Egyik legfőbb célja, hogy életben tartsa szerelmét, és ha sokszor úgy is tűnik, hogy a lány nem viszonozza az érzelmeit, tudjuk, hogy nem így van. Miért akarná Kat is mindenáron megvédeni Peetát? Mert nem érdekli? Akkor nem azt tenné, amit a könyvben tesz. A kapcsolatuk kissé bonyolult, azért, mert képbe jön egy harmadik fél is. Ám biztos vagyok benne, hogy a végén Kat úgyis ugyanúgy bele fog esni Peetába, ahogy fordítva.
Kedvenc momentum: 19. fejezet – Amikor Katniss megtalálja a sebesült Peetát, és Peeta azt mondja: ‘Ne felejtsd el, hogy őrülten egymásba vagyunk zúgva, szóval bármikor nyugodtan megcsókolhatsz, ha kedved van.’ Ezután pedig a barlangos jelenet.
Kedvenc idézetek: Peeta: ‘Az én rémálmaim mindig arról szólnak, hogy elveszítelek téged.’, Katniss: ‘Nem csinos vagyok. Nem szép vagyok. Hanem úgy ragyogok, mint a nap.
Végezetül pedig a zene hozzájuk:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

Twitter frissítések

%d blogger ezt szereti: