even when you're sleeping, keep your eyes open

kedvenc otp-k #2

Posted on: 2011. augusztus 7. vasárnap

otp two – Ronald Weasley & Hermione Granger (Harry Potter)
Miért szeretem őket együtt? Szeretem, ahogy a könyvek során állandóan ugratják egymást (főleg Ron Hermionét), mégis mindig ott vannak egymásnak. Már az elején észre lehet venni, hogy van köztük valami – pedig akkor még csak gyerekek (mindenki emlékszik a Titkok kamrája végén arra a jelenetre, amikor Hermione felépül, és üdvözli barátait, igaz? Nem véletlenül nem ölelte meg Ront, csak Harryt). Szeretem, hogy lassan alakult ki a kapcsolatuk; talán túlságosan is lassan, de inkább, mint hogy már a harmadik-negyedik könyvben összejöttek volna. (Elvégre nem voltak többek 14 évesnél, nem igaz?) Szeretem, ahogy szükségük van egymásra. Az ő kapcsolatuk ráadásul annyira hiteles – a történetekben általában mindig a két főszereplő jön össze, de Hermione számára mindig is Ron volt az igazi, nem pedig Harry. Ron számára pedig Hermione az, akiért megéri bátornak lenni.
Kedvenc momentum: könyv: ‘A földre eső Baziliszkus fogak nagyot csattantak, ahogy Hermione leejtette őket. Ron elé szaladt, átkarolta a fiú nyakát, és szájon csókolta. Ron elhajította a fogakat és a seprűt, és oly lelkesedéssel viszonozta, hogy felemelte Hermionét a földről.
– Ez a legjobb alkalom? – kérdezte Harry erőtlenül, és mikor semmi nem történt azon kívül, hogy Ron és Hermione csak még szorosabban ölelték egymást, felkiáltott. – HÉ! Háború van!
Ron és Hermione arca különvált, de kezeik még mindig egymás köré fonódott.
  – Tudom, haver – mondta Ron, olyan arckifejezéssel, mint akit épp most vágott fejbe egy Gurkó. – Most vagy soha, nem igaz?’

film: A zongorás jelenet a Halál ereklyéi első részében.
Kedvenc idézetek:
Hermione: ‘Azért mert te egy teáskanál érzelmi szintjén állsz nem kell mindenkiről ezt feltételezni!’, Ron: ‘Szerelemben és háborúban mindent szabad.
Végezetül pedig a zene hozzájuk:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

Twitter frissítések

%d blogger ezt szereti: