even when you're sleeping, keep your eyes open

az olvasók viadala – 3. téma

Posted on: 2011. október 30. vasárnap

Elérkezett az idő, hogy a 3. témát is kidolgozhatom. Még mindig nagyon tetszik a kihívás (salala), egyre jobban várom a Mockingjay megjelenését is! :D

HARMADIK TÉMA (OKTÓBER 23-TÓL NOVEMBER 22-IG):
Ha Te lennél a rendező hogyan készítenéd el a filmet/filmeket? Trilógiában jelentetnéd meg, vagy (mint a felröppent pletykák szerint) az utolsó részt két szakaszra bontanád? A már meglévő, ismert színészekkel dolgoznál, vagy lenne akit lecserélnél, mert olvasás közben nem így képzelted el az adott karaktert, akit majd játszani fog? Ha csere történne, ki vagy kik lenne/lennének a cseréd/cseréid?

Mivel még az utolsó, harmadik kötetet nem olvastam, ezért nem tudom, hogy az utolsó filmet darabolnám-e – valószínűleg nem, mert nem vagyok a darabolás híve. Meg maga a könyv sem olyan hosszú szerintem, hogy két részre kéne osztani.
Én alapjába véve meg vagyok elégedve a szereplőkkel, de Katniss megtestesítőjét lecserélném Emily Browningra (hiába, kedvenc színésznőm, imádom a csajszit, és én rögtön őt képzeltem el Katnissként, habár elég törékeny megjelenése van Emmsnek, de ezen szerintem lehetne változtatni), és Cinnát is lecserélném. Nem tudom, kire, de az biztos, hogy Cinnát nem így képzeltem el. A többiekkel nagyjából meg vagyok elégedve, Hutchersont például imádom Peeta-ként. De tényleg.

Belevonnád-e az írónőt a forgatókönyv írásába? Konzultálnál-e vele bizonyos jelenetek végett?

Mindenképpen. Számomra fontos lenne, hogy a film hűen tükrözze a könyv hangulatát, és hogy kövesse a könyvbeli eseményeket, ehhez pedig mindenképpen szükségem lenne Suzanne segítségére a forgatókönyvnél. Az Aréna kialakításában mindenképpen nagy segítségemre volna. De minden más jelenetnél is kikérném a véleményét, mert hát mégis csak ő álmodta meg a sztorit, rosszul esne, ha nem tetszene neki a végeredmény.

Melyek lennének azok a részek amiket semmiféleképpen sem hagynál ki a filmből? Melyek lennének azok a jelenetek amiket szíved szerint hanyagolnál?

Szívem szerint semmit nem hagynék ki a filmből, csak az olyan jeleneteket, ahol Gale és Katniss között “izzik a levegő”, hogy úgy mondjam (:P hiába, nem csípem Gale-t). Persze ezt nem gondoltam komolyan, hiszen nem úgy kéne rendeznem a filmet, hogy nekem tetsszen, hanem hogy mindenki másnak. Mint már korábban említettem, szerintem nem annyira hosszúak a könyvek, hogy sok mindent ki kéne hagyni, talán Katniss és Gale vadászatainak, pénzkeresésének a történetét le lehetne rövidíteni, meg Katniss “szenvedését” az Arénában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

Twitter frissítések

%d blogger ezt kedveli: