even when you're sleeping, keep your eyes open

don’t take too long, mrs. cullen

Posted on: 2011. november 20. vasárnap

Tegnap, születésnapi ajándékom gyanánt (mivel tegnap volt) elmentünk anyával megnézni a Breaking Dawnt. Bevallom, úgy ültem a székbe, hogy unni fogom, mivel már annyira nem érdekel a Saga, de be kell látnom, hogy tévedtem. Kellemeset csalódtam a filmben, és személy szerint ez sikerült eddig a legjobbra. Ez adta vissza legjobban a könyv tartalmát, és hangulatát. A bejegyzés további részében spoiler várható azok számára, akik még nem látták a filmet.

Az eleje nem tetszett, mert szerintem úgy kellett volna kezdeni, ahogy a könyvben. Az autós rész nagyon jól sikerült, és sajnáltam, hogy a filmet nem ezzel kezdték, vagy ha már nem tették meg, legalább valami jó dologgal indíthatták volna el. De nem, azzal indul a film, hogy Bella magassarkút próbál. Not likey.
A legtöbb jelenet hű maradt a könyvhöz, amin változtattam volna, az pl. az egyik jelenet, mikor Bella rájön, hogy késik a menzesze. Ott szerintem túl lazán fogta fel a dolgot, holott a könyvben azért elég hisztérikusan számolgatja az esküvő óta eltelt napokat. Volt egy jelenet, a vámpírok és farkasok közötti összeütközés jelenete Bella szülése közben, ami pl. nem volt a könyvben, viszont baromira jól beleillett a filmbe, és az a jelenet sikeredett a legjobbra. Annyira megható lett, ahogy megalkották Jacob bevésődését.
Jók voltak a belsőszervi részek is, meg amikor mutatták, ahogy a méreg fokozatosan elönti a szerveket, stb. stb. A befejezés nagyon tetszett, magamban reménykedtem, hogy vagy úgy fejezzék be, hogy egy utolsót dobban Bella szíve, és megremeg a mellkasa, vagy valami, vagy pedig úgy, hogy Bella kinyitja a szemét. Az utóbbival végződött ugyebár, így a befejezés is tetszett. A szexjelenetről inkább nem mondok semmit, mert semmi extra nem volt.
A könyvben is voltak kisebb-nagyobb poénok, párat a filmbe is beleraktak, ami plusz pont, mert ezeknél jót nevettünk anyával, és feldobták az egészet. Összességében tetszett a film, a legjobb az eddigi négy közül. Ajánlom mindenkinek, annak is, aki már nem nagyon rajong a Sagáért, azaz hasonló helyzetben van, mint én :).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

Twitter frissítések

%d blogger ezt szereti: